Unable to travel to my world

This forum is for discussing anything related to The Quest editor.

Unable to travel to my world

Postby Essej » Thu Sep 07, 2017 6:44 pm

When attempting to travel to my world from Matras, I choose my expansion, the captain takes 50 gold, I say goodbye, but I remain in Matras--I fail to travel to my world. Why might this be? I've added a position object with the settings detailed in this image:

Image

Is there a step I'm missing?
User avatar
Essej
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 07, 2017 6:39 pm

Re: Unable to travel to my world

Postby Elendil / Redshift » Fri Sep 08, 2017 9:45 am

"fish" is the tutorial world's id. If you have the tutorial world, it'll not work. Worlds cannot have the same id.

If you are just trying things out, you can delete the tutorial world's "Vacation.pak" file and it should work, but you'll not be able to upload a world with "fish" as an id. You can change the id in the world properties dialog (File/Properties).
User avatar
Elendil / Redshift
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Sun Oct 09, 2011 11:35 am

Re: Unable to travel to my world

Postby Essej » Fri Sep 08, 2017 6:34 pm

Elendil / Redshift wrote:"fish" is the tutorial world's id. If you have the tutorial world, it'll not work. Worlds cannot have the same id.

If you are just trying things out, you can delete the tutorial world's "Vacation.pak" file and it should work, but you'll not be able to upload a world with "fish" as an id. You can change the id in the world properties dialog (File/Properties).


I'm using the id relevant to my world--not "fish". With that in mind, can you think of another reason as to why this might be happening? Can you only travel to worlds that have been uploaded to steam?

Edit: I should mention that after paying the captain and saying goodbye, the sky picture will change to that of my world, but I will still be in Matras.
User avatar
Essej
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 07, 2017 6:39 pm

Re: Unable to travel to my world

Postby Elendil / Redshift » Sun Sep 10, 2017 5:42 am

In the screenshot the world id was "fish". That's what I was reacting to.

You don't need to upload to Steam for testing.

Perhaps you have more than one object with "<world_id>_STARTGAME" name? Than can cause problems. Otherwise can you send me the .questworld file? I'm out of ideas. (You can find our email address on redshift.hu, under "Contact Us").
User avatar
Elendil / Redshift
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Sun Oct 09, 2011 11:35 am

Re: Unable to travel to my world

Postby Essej » Wed Sep 13, 2017 10:03 pm

Elendil / Redshift wrote:In the screenshot the world id was "fish". That's what I was reacting to.

You don't need to upload to Steam for testing.

Perhaps you have more than one object with "<world_id>_STARTGAME" name? Than can cause problems. Otherwise can you send me the .questworld file? I'm out of ideas. (You can find our email address on redshift.hu, under "Contact Us").


I've since deleted that world and moved on. Arriving is now working for me as intended.
User avatar
Essej
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 07, 2017 6:39 pm


Return to Editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests